No tweets – no posts – no nothing

Selvom det ikke er nogen nyhed, at DBU ikke tillader spillerne at bruge sociale medier som Facebook og Twitter, når de er i Landsholdets tjeneste, er det stadig en overraskende analog og forældet holdning.

Christian Eriksen har som flere af profilerne en professionel Facebookside

I stedet for at forbyde spillerne at kommunikere med deres omverden via deres Twitter eller Facebook profiler burde DBU sørge for at give dem retningslinjer for hvad de må og hvordan spillerne kan bruge de sociale medier til at fremme fodbolden som sport i almindelighed og fremme DBU/Landsholdet i særdeleshed.

Alle “fans” er på de sociale medier og vil meget gerne følge spillerne – også når de er på landsholdet. Men det vil Morten Olsen ikke have, og har lukket ned for den del af spillernes mulighed for at ytre sig og kommunikere.

Holdningen var måske i orden, da den blev taget for lang tid siden – men verden forandrer sig. De samme gør de sociale medier, og i en tid hvor næsten tre millioner danskere er på Facebook og stadigt flere bruger Twitter, er og bliver det en forældet tankegang, der ligger bag forbuddet.

Den Olympiske komite har fundet en vej ind i de sociale medier med en række enkle guidelines til sportsudøverne. Godt initiativ når det nu er at man gerne vil kontrollere sportsfolkenes kommunikation med deres fans.

Det samme burde DBU gøre, og mon ikke sommerens EM vil vise værdien af, at have en offensiv politik på de sociale medier, hvor DBU i samarbejde med spillerne får udarbejdet en “social media policy”.

Lige nu opnår DBU kun at gøre sig til genstand for sådan noget som dette

Kommenter artiklen