Det umulige er muligt

Carbon3 og besætningen gjorde det umulige muligt. Foto: Søren Knudsen

Vilje. Engagement. Innovation. Tro.

Carbon3 er en trimaran bygget i kulfiber – det er en fartmaskine, hvor innovation og kravet om nytænkning hele vejen igennem har sat dagens orden.

I masser af år er der ikke sket meget nyt i dansk sejlsport og slet ikke når det handlede om fart og ekstrem sejlads. Det har holdet bag Carbon3 markant ændret på.

Skipper Eric Quorning, Jakob Groth, Jakob Frost , Søren Gitz-Johansen, Peter Lang og Jens Quorning.

Fredag 7. oktober 2011 drog besætning ud på et vildt togt for at forsøge at slå den eksisterende omsejlingsrekord Sjælland Rundt. Den løs på 17 timer og 19 minutter sat af katamaranen Angel i 2008. En rekord de fleste troede var umulig at slå.

Men Carbon 3 ville det anderledes og havde gennem hele sæsonen haft som mål at erobre “Sølvspileren” – der er det fysiske bevis på at være hurtigste båd rundt om Sjælland.

Starten gik fredag klokken 07.03 – og hele turen var en lang opvisning i fart og vovemod. Læs om sejladsen her.

Den imponerende rekord kom til at lyde på 14 timer, 50 minutter og 44 sekunder. En vild rekord, der bliver svær at slå. Måske er Carbon3 den eneste båd, der lige nu kan slå rekorden.

Ud over at rekorden er en formidabel sejlsportspræstation – måske årets største – er det også bevis på hvad vilje og engagement kan betyde, når man vil gøre en forskel. Hvis det samtidigt bliver kombineret med evnen til at tænke nyt og utraditionelt kommer man meget langt. Derfor er Carbon3 projektet og Sølvspiler rekorden også et studie værd for alle, der interesserer sig for udvikling og strategi.

Hvordan gør man det umulige muligt?

Det ved de i Faaborg, hvor Carbon3 kommer fra.

Se video fra Carbon3s ankomst til Stubbekøbing havn fredag aften klokken 22.00

Carbon3 Rekordsejlads på Youtube

 

 

 

 

Kommenter artiklen